RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Медики назвали "диво"-продукт, який рятує від гіпертонії

Фахівці з Blood Pressure UK (Велика Британія) назвали один з найкращих продуктів для захисту від гіпертонії - це шпинат.

Висновки медиків, які вони базували на результатах дослідження шведських учених, були опубліковані Express.

За їх словами, шпинат - справжній суперфуд, він містить важливі для серцево-судинної системи поживні речовини калій, фолат і магній.

"Завдяки великій кількості корисних для серця поживних речовин, шпинат здатний ефективно знижувати показники артеріального тиску", - стверджують експерти.

Медики пояснили, що його регулярне вживання допомагає збалансувати крихкий баланс калію і натрію, необхідний для здорових судин. Завдяки такому балансу нирки ефективніше справляються з роботою по виведенню зайвої рідини, що створює додаткове навантаження на кровоносні судини, підвищує ризик розвитку небезпечної гіпертонії.

Організм сучасних людей найчастіше страждає від надлишку натрію (солі), що знижує здатність нирок видаляти рідину. Шпинат є одним з найкращих продуктів для захисту від подібної проблеми.

Як повідомляв "Апостроф", раніше невролог Маріанна Попова розповіла про причини виникнення і лікування судинної дистонії.