RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У небі над Харковом спостерігали неймовірне видовище - такого не було 7 років

В ніч з 10 на 11 липня, в селі Зарожне, біля Харкова, помітили найяскравіше за останні 7 років небесне тіло - комету C/2020 F3 (Neowise).

Фото опублікував в Instagram астроном-любитель Павло Пахоменко.

"Комета C/2020 F3, мабуть, найкрасивіший об'єкт цього року, зараз в кращих умовах для спостережень над Харковом. Шукайте її перед світанком (починаючи десь з 2:30, для більш східних міст - раніше, для західних - пізніше. Низько над північно-східним горизонтом. Не пропустіть, такої яскравої комети не було дуже давно! - повідомив Павло Пахоменко. - До речі, англійське слово "disaster" має латинське коріння, що означає "погана (dis) зірка (aster)", саме так в давнину називали комети, вважаючи їх передвісницею різного роду катаклізмів (через їх раптову появу на небі). Дуже логічно для 2020".

Фото: Pavlo Pakhomenko

Фото: Pavlo Pakhomenko

Фото: Pavlo Pakhomenko

Як повідомляє CNN, комету можна побачити неозброєним оком. Добре видно її буде до серпня.

Фото: Харків 1654

Фото: Харків 1654

Фото: Харків 1654

Фото: Харків 1654

Фото: Харків 1654

Фото: Харків 1654

Як повідомляв "Апостроф", американський астронавт Боб Бенкен, який в травні вирушив на Міжнародну космічну станцію на борту корабля Crew Dragon (SpaceX), зробив у відкритому космосі кілька вражаючих знімків. Своїм підписникам він вказав на межі дня і ночі, що викликало особливе захоплення.