RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Азербайджан пригрозив Вірменії завдати ракетного удару по АЕС

Якщо Вірменія вирішить завдати ударів по стратегічних об'єктах Азербайджану, то він може вдарити у відповідь по Мецаморській АЕС.

Про це заявив глава прес-служби Міноборони Азербайджану полковник Вагіф Даргяхли.

"Рельєф місцевості, на якій розташоване Мінгячевірське водосховище, укріплювальні роботи, проведені на цій споруді, а також сучасні засоби ППО, наявні в розпорядженні наших військ ППО, не дають можливості вдарити по цьому стратегічному об'єкту", - зазначив він.

За його словами, якщо Вірменія завдасть ударів, то це обернеться для неї величезною трагедією.

"У той же час, вірменська сторона не повинна забувати, що новітні ракетні системи, наявні на озброєнні нашої армії, з високою точністю здатні нанести удар по Мецаморській АЕС", - вказав Даргяхли.

Як повідомляв "Апостроф", 12 липня на азербайджансько-вірменському кордоні з боку Вірменії здійснили спробу атаки із застосуванням артилерії. Внаслідок цього азербайджанська армія завдала противнику удар. Вірмени зазнали втрат. А також двоє військовослужбовців Азербайджану загинули і п'ятеро отримали поранення.

У ніч на 14 липня на вірмено-азербайджанському кордоні на товузському напрямку тривали бої, вірменська сторона зазнала втрат у живій силі і техніці. Заступник міністра оборони Азербайджану Керім Велієв заявив, що з 12 липня в результаті дій ЗС Азербайджану знищено до 100 вірменських військових, техніка і командний пункт супротивника.