RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Вчені зробили розтин тіл жертв коронавірусу - і побачене їх вразило

У Новому Орлеані провели серію розтинів тіл жертв коронавірусу і прийшли до висновку, що пошкодження серця пацієнтів з COVID-19 - це не очікуване типове запалення серцевого м'яза, пов'язане з міокардитом, а скоріше унікальний патерн загибелі клітин.

Про це повідомляє EurekAlert.

"Ми визначили основні грубі і мікроскопічні зміни, які ставлять під сумнів уявлення про те, що типовий міокардит присутній при тяжкій інфекції SARS-CoV-2. Хоча механізм травми серця в COVID-19 невідомий, ми пропонуємо кілька теорій, які вимагають подальшого вивчення, що призведе до більшого розуміння і потенційним втручанням в лікуванні", - сказав доктор медичних наук, професор і директор з досліджень патології в LSU Health New Orleans Річард Вандер Хайде.

Розтин, який вважається одним з перших, про який повідомили в США, було проведено 22 пацієнтам, які померли від COVID-19 в Університетському медичному центрі в Новому Орлеані. Більшість з них були афроамериканцями. Десять чоловіків і дванадцять жінок перебували у віці від 44 до 79 років. Хоча були й інші супутні захворювання, у більшості був високий кров'яний тиск, у половини - діабет 2 типу, який лікувався інсуліном, і близько 41% - ожиріння.

Патологи LSU Health New Orleans, як і інші, також виявили вірусну інфекцію деяких клітин в слизовій оболонці більш дрібних кровоносних судин (ендотелій). Хоча на низьких рівнях цього може бути достатньо, щоб викликати дисфункцію, що веде до загибелі окремих клітин.

"З огляду на, що запальні клітини можуть проходити через серце без присутності в самій тканині, не можна виключати роль ендотеліального ушкодження, викликаного цитокінами", - говорить доктор Вандер Хайде.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що більшість пацієнтів з важкими формами Covid-19 мають додаткові бактеріальні або вірусні інфекції, які нерідко призводять до смерті. Джерелом цих інфекцій в тому числі, служили медичні інструменти і системи штучної вентиляції легенів.