RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

В Україні пройшли навчання ВМС США

Американські військові провели в Чорному морі спільні навчання військово-морських і військово-повітряних сил.

Про це повідомило командування шостого флоту ВМС США.

Навчальна місія проходила в міжнародних водах і повітряному просторі в Чорному морі і була розроблена для навчання сил США інтеграції, експлуатації та зв'язку при виконанні наземних і повітряних операцій.

"Завдяки тому, що понад 90 відсотків світової економіки і цифрових комунікацій поширюються через океани світу, захист морської сфери ніколи не був більш важливим. Інтеграція з ВВС США в Європі під час цієї навчальної місії дозволила нам провести реалістичну і актуальну підготовку, щоб зміцнити рішучість США на море в Чорноморському регіоні", - сказав віце-адмірал Джин Блек, командувач 6-м флотом США.

Беруть участь підрозділи, які проводили навчальні сценарії, які включали тактичне маневрування та зв'язок.

Подібні спільні навчальні місії мають життєво важливе значення для готовності збройних сил США і демонструють нашу здатність інтегрувати платформи в декількох областях.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські військові провели навчання на Чорному морі. Підрозділи південного регіонального управління, регіонального управління морської охорони Держприкордонслужби та Військово-Морських Сил ЗСУ відпрацювали дії резервів відомств у разі збройної агресії умовного противника на територію України.