RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Українських журналістів депортували з Білорусі та заборонили в'їзд в країну

Вчора, 7 серпня, з Білорусі депортували українських кореспондентів телеканалу "Настоящее время" - українців Ірину Ромалійскую і Івана Гребенюка і росіянина Юрія Баранюка, яких затримали в Мінську.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ України на своєму сайті.

"За інформацією Посольства України в Білорусі, двох затриманих в Мінську журналістів-громадян України депортували. О 23:40 вони вилетіли в Україну авіарейсом Мінськ-Одеса", - написали на сайті МЗС.

Також, цю інформацію підтвердили і самі журналісти на своїх сторінках в Facebook.

Зокрема, Ірина Ромалійская пише, що з ними все добре і їх висилають до Одеси. Також вона повідомляє про причини затримання журналістів.

"Друзі, з нами все гаразд. Нас висилають до Одеси. Думаю, за пару годин будемо. І всім вліпили заборону на в'їзд. Наскільки я зрозуміла, приводом став вчорашній ефір "Настоящего времени". Співробітники, допитують нас, розповідали мені точки, з яких я включалася", - написала Ірина.

Крім цього, про звільнення повідомляє та Іван Гребенюк.

"Це найкращий світанок в житті. Ні, не спали. Поки багато змішаних емоцій з жорстким дисонансом. Тому що десь 5 годин тому ти був в готелі "Мінськ", потім був гучний стукіт у двері, потім двері щосили відкрилися і твою кімнату заповнили люди в міліцейській формі і написами "ОМОН". Далі обшук, мікроавтобус із затемненими вікнами, ділянка, допит, натяки і "обнадійливі" обіцянки - "ні, ми вас не будемо катувати ..". За кілька годин літак, Одеса, море ", - пише Іван.

Фото: Facebook Івана Гребенюка

Як писав "Апостроф", 6 серпня, в Мінську під час районного свята в Київському сквері виступ баяніста Віталія Воронка несподівано перервала пісня "Перемен" Віктора Цоя. Виявилося, що співробітники Палацу дітей та молоді, які стояли за пультом, свідомо включили цю композицію. Після заходу молодих людей затримали - Кирило Галанов знаходиться в Центрі ізоляції правопорушників (ЦІП), про Владислава Соколовського поки нічого не відомо.