RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Лікар з Білорусі заявив про "десятки загиблих" на мітингах, але його швидко спіймали на брехні

У мережі з'явилося відео на якому чоловік представився білоруським медиком і запевняє про десятки загиблих в результаті протестів.

Про це повідомляє телеканал "Дождь".

Він заявляє що в дні після виборів президента Білорусі, після 9 серпня, до медиків надходило багато людей з них десятки загиблих. За його словами, нібито в перший день - 6 людей загинули, у другій - 7, а в третій - 21. Ця ігформація, за його словами перевірена і офіційна, мотивує такі цифри тим, що багато хто вмирає від травм в лікарні.

Але пізніше з'явилося спростування від телеканалу на якому з'явився коментар засновника УОЗ "Центр екстреної допомоги катастроф і ДТП Боровлянський" Сергія Караваєва.

нас в ефірі сьогодні була людина, яка назвала себе Сергієм Короваєм, заввідділенням швидкої медичної допомоги та екстреної допомоги катастроф і ДТП. Він заявив про 20 загиблих за останні дні в Білорусі. Однак, судячи з усього, ця людина не та, за кого себе видає", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", 13 серпня лікар з Жодіно (Білорусь) повідомив, що в лікарні міста після побиття силовиками помер чоловік.