RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

Вчені зробили рентген єгипетським муміям і були вражені - вони зберігають страшну таємницю

Вчені з Університету Суонсі в Уельсі вивчили за допомогою 3D-томографа три мумії тварин - кішки, кобри і птиці, які зберігаються в Музеї єгипетських старожитностей, і були вражені.

Про це повідомляє Science News.

За словами дослідників, сканування кісток трьох зразків дало можливість ідентифікувати кішку як домашнє кошеня (Felis catus), птицю як євразійську пустельгу (Falco tinnunculus) і змію як єгипетську кобру (Naja haje).

Крім того, з'ясувалася причина смерті двох тварин: кошеня задушили, а змії зламали шию. Змія також страждала від пошкодження нирок, можливо, в результаті нестачі води ближче до кінця свого життя.

Вчені стверджують, що загибель цих тварин пов'язана з моторошною таємницею - вони служили подарунками єгипетським богам.

"За допомогою віртуальної реальності я можу зробити череп кішки розміром з мій будинок і бродити по ньому", - зазначив інженер з Університету Суонсі в Уельсі Річард Джонстон.

Як повідомляв "Апостроф", в Мексиці виявили величезний палац майя. Будова має довжину 55 метрів, ширину 15 метрів, а у висоту досягає 6 метрів, складається з шести кімнат.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: