RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У Харкові лікарі провели унікальну операцію дитині - їй дали шанс на нормальне життя

У Харкові лікарі міського центру дитячої нейрохірургії (при Харківській міській лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. Професора А. Мещанінова) провели унікальну операцію 5-річній пацієнтці.

Про це пише видання "Новини Харкова".

Повідомляється, що дівчинці з Сумської області вживили спеціальний пристрій, який реагує на напади епілепсії і відразу ж блокує їх.

Як пояснив керівник центру Олександр Духівський, який оперував дитину, у всьому світі 30% пацієнтів з діагнозом епілепсії не сприймають протиепілептичні препарати, такі операції для них життєво необхідні. Дівчинці імплантували спеціальний пристрій-генератор в пахвову область, електрод прикріпили до блукаючого нерву.

По ньому електричні сигнали посилаються в мозок, і він може перервати напад епілепсії. За допомогою проведеної операції дівчинка зможе почати повноцінне життя.

В Україні перші подібні операції провели в Харкові в 2016 році. Сьогоднішня операція - п'ятнадцята. Але реально оперувати щорічно до 500 осіб. Поки для цього немає державного фінансування, а рівень доходів у населення залишається низьким.

Як писав "Апостроф", п оявілась нова інформація про стан поранених під час вибуху, який стався 24 серпня в одному з гуртожитків на території 169-го Навчального центру "Десна". Так, двоє постраждалих зараз перебувають у комі , лікарі оцінюють їхній стан як важкий.