RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Яка доза алкоголю різко збільшує ризик ожиріти: дані дослідження 27 млн осіб

Ризик ожиріння у чоловіків збільшується на 10% у разі щоденного вживання алкоголю, еквівалентного 7 грамам етанолу.

Про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження в Південній Кореї, в якому брали участь майже 27 мільйонів дорослих у віці від 20 років, повідомляє Medical Express.

Відзначимо, що 10 грам чистого етанолу приблизно відповідає: 30 мл горілки, коньяку, віскі, бренді або рому (40% об.); 75 мл кріпленого солодкого вина, портвейну або вермуту (17-20% об.); 100 мл червоного або білого сухого вина, в тому числі і шампанського (11-13% об.); 250 мл пива (5% об.).

Згідно з даними дослідження, чим вище доза спиртного, тим вище шанс не тільки ожиріти, а й отримати метаболічний синдром.

Навіть після врахування таких факторів, як вік, фізичні вправи, куріння і дохід, аналіз виявив сильний зв'язок між споживанням алкоголю, ожирінням і метаболічним синдромом (сукупність відхилень, включаючи ожиріння, гіпертонію, підвищений рівень цукру і холестерину в крові, що в підсумку стає фактором ризику виникнення серцево-судинних захворювань, цукрового діабету і так далі).

Як повідомляв "Апостроф", 27-річна дівчина померла у власному саду після того, як випила алкоголь . При цьому вона була здоровою людиною - членом бігових клубів і любила кататися на велосипеді.