RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Помер легендарний диктор Українського радіо

У понеділок, 7 вересня, на 80 році життя помер диктор Українського радіо, актор дубляжу, "голос епохи" Микола Козій. Саме він озвучив українською мовою Томос про надання автокефалії Православній Церкві України.

Як повідомляє "Апостроф", про це в Facebook написав керівник Громадської радіомовлення, генеральний продюсер UA:Українське радіо Дмитро Хоркін.

Микола Козій вважався одним з кращих українських радіодиктора. Він озвучував багато популярних телесеріалів і програм, зокрема пізнавальних передач Українського радіо для шкільної молоді, які виходили в 80-і роки. З середини 1990-х був одним з ведучих ранкової інформаційної програми НРКУ.

Микола Козій брав участь в дублюванні і озвучуванні таких фільмів як «Король говорить», «Ноїв ковчег», телесеріалів «Альф», «Коломбо», мультсеріалів «Паровоз Томас та його друзі» і «Трансформери».

Озвучив велику кількість аудіокниг (частину з яких зроблено для УТОС), передачі французької телекомпанії FCI, програму «Дотик природи». Численні читачі УТОС вважали Миколу Козія кращим диктором аудіокниг. Вони вибирали книги в аудіо-бібліотеки, керуючись його ім'ям.

Також Микола Козій читав текст для першої україномовної Біблії в аудіоформаті.

Як повідомляв "Апостроф", у віці 87 років помер художник і аніматор Джо Рубі. В кінці 60-х він був одним з творців говорить пса Скубі-Ду.