RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Після відставки Абромавічуса потрібно терміново скоротити штат топ-менеджерів "Укроборонпрому" - ЗМІ

Відразу після відставки Айвараса Абромавичуса з посади генерального директора "Укроборонпрому" необхідно переглянути структуру концерну і скоротити штат.

До такого висновку прийшли автори статті "Рік Абромавічуса в "Укроборонпромі": круте піке "нової команди", опублікованої на Defence Express.

Сьогодні утримання команди топ-менеджерів "Укроборонпрому" - у Абромавічуса 11 заступників - обходиться державним підприємствам в мільйони гривень щомісяця.

"Якщо сам Абромавічус рік офіційно обходився мінімальною зарплатою в п'ять тисяч гривень, то його команда отримує щомісячні зарплати в сотні тисяч", - повідомляють в статті.

Так, наприклад, заступник по трансформації Бондар за чотири місяці задекларував 1,23 млн грн, а заступник з маркетингу Морозов - 1,18 млн. Цей підхід потрібно міняти - не може бути 11 заступників, які разом з гендиректором обходяться Україні майже в 3 млн гривень.

Такі захмарні зарплати "золота" команда Абрамовічуса забезпечила собі не завдяки збільшеним прибуткам концерну, а просто підвищивши обов'язкові внески на своє утримання, які платять держпідприємства, що входять в концерн. Якщо в 2018-му вони становили 203 млн на рік, то при Абрамовічусі в 2020-му - вже 688 млн.

На кошти, витрачені підприємствами на зарплати таких експертів ОПК, як Мустафа Найєм, можна було купити верстати, підвищити зарплати робітникам або погасити старі заборгованості. Замість цього держпідприємства просто переслали їх до Києва команді Абромавічуса, чиї апетити просто виснажують державні підприємства.

При цьому досягнення реформаторів Абромавічуса за рік роботи вельми скромні. За перше півріччя 2020 концерн передав українським та іноземним замовникам всього 443 одиниці озброєння і військової техніки, тоді як за попереднього керівництва за аналогічний період 2019 року "Укроборонпром" поставив 1600 одиниць тільки в рамках ДОЗ. Таким чином, за рік рівень реально завершеного виробництва впав більш ніж в чотири рази.