RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Україна використає у військових навчаннях нові ракетні комплекси: що про них відомо

У командно-штабних навчаннях Збройних сил України "Об'єднані зусилля - 2020" буде задіяно ракетні комплекси ЖК-360МЦ "Нептун" і "Вільха", які нещодавно прийнято на озброєння.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на інформацію сайту "Український мілітарний портал".

Береговий ракетний комплекс ЖК-360МЦ "Нептун" пройшов випробування і вже відпрацьовує покладені на нього завдання. Він оснащений крилатими ракетами наземного базування і призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, а також десантних кораблів і транспортів. "Нептун" здатний вести прицільну стрільбу в складних метеорологічних умовах в будь-який час доби, при активному вогневому і радіоелектронному протидії супротивника.

Ракетний комплекс "Вільха" прийнято на озброєння ЗСУ в 2018 році, зараз проходять випробування модернізованих версій ракети "Вільха-М", "Вільха-М1" і "Вільха-М2". Остання зможе досягати дальності в 141 км і 202 км з новим видом палива, при збереженні бойової ваги 170 кг.

Крім згаданих ракетних комплексів, до навчань "Об'єднані зусилля - 2020" будуть залучені безпілотні літальні комплекси Bayraktar TB2.

Як повідомляв "Апостроф", малий броньований артилерійський катер "Костопіль" успішно пройшов всі етапи заводських і державних випробувань і увійшов до складу Військово-Морських сил України.