RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Папа Римський зробив історичну для церкви заяву про секс

Папа Римський Франциск назвав воістину божественними задоволення від їжі і сексу. Історичну для церкви заяву він зробив в розмові з італійським письменником Карло Петрина.

Як передає "Апостроф", текст бесіди опублікувано у книзі TerraFutura, пише Insider.

На думку Папи, "божественність" цих задоволень пояснюється тим, що смачна вечеря "підтримує здоров'я людини", а секс "робить любов більш красивою і гарантує збереження роду".

Папа Франциск вважає, що осуд цих задоволень свідчить про "неправильне розуміння християнського послання", оскільки традиційні погляди розглядають сексуальні відносини і насолоду як щось хибне.

"Задоволення виходить безпосередньо від Бога. Воно не католицьке, не християнське, не будь-яке інше - воно просто божественне", - сказав Франциск.

Він додав, що церква засуджувала нелюдське, грубе, вульгарне задоволення, але завжди приймала людське, просте, моральне задоволення.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на недільній проповіді у Ватикані папа Франциск назвав плітки чумою гірше, ніж Covid-19. Глава католицької церкви відхилився від підготовленого тексту, щоб поскаржитися на плітки в церковних громадах.