RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

В Японії запустили в продаж УФ-лампу проти коронавірусу: її промені нешкідливі для очей і шкіри

Виробництво ультрафіолетових ламп, які можуть вбивати коронавірус, не завдаючи шкоди здоров'ю людини, налагодили на японському підприємстві світлового обладнання Ushio Inc.

Про це повідомляє видання Kyodo News.

Як відомо, УФ-лампи використовують для стерилізації, проте використовувати їх в приміщеннях з людьми не можна, оскільки вони викликають рак шкіри і проблеми з очима.

Спільна розробка Ushio з Колумбійським університетом (США) УФ-лампа Care 222 випромінює ультрафіолетові промені з довжиною хвилі, яка смертельна для мікробів, але нешкідлива для людини. Тому її можна використовувати для дезінфекції приміщень, де існує ризик зараження вірусом - в автобусах, поїздах, ліфтах або офісах.

Підвішена до стелі лампа Care 222 за шість-сім хвилин інактивує 99% вірусів і бактерій в повітрі і дезінфікує предмети площею до 3 квадратних метрів на відстані 2,5 метра.

Коштує така лампа 300 000 ієн (2 860 доларів США). Поки фірма приймає замовлення тільки від медичних установ. Обслуговування інших клієнтів буде передбачено після того, як виробляти їх будуть в достатній кількості.

Як повідомляв "Апостроф", раніше архітектор з Китаю спроектував броню, що самонагрівається, у формі міхура, що може вбити коронавірус.