RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Медреформа Краснова: в Дніпрі планують впроваджувати інноваційні технології лікування городян

Впровадження передових технологій в лікарнях Дніпра, актуальні методики боротьби з коронавірусом і європейські стандарти лікування обговорювалися в Дніпрі під час "Медичного моста" між ізраїльськими та українськими лікарями, який відбувся з ініціативи лідера "Громадської сили" Загіда Краснова.

Про це розповіли в прес-службі політичної сили.

Форум - одна з системних складових медичної реформи в Дніпрі, яку реалізує Загід Краснов. Перша складова - покращення матеріально-технічної бази лікарень міста. На капремонт в медустановах міста Загідом Красновим було виділено понад 14,5 млн грн. Друга складова - забезпечення лікарень сучасним обладнанням - Краснов і акціонери його підприємства виділили 5,5 млн грн.

Сам форум відбувся на базі ДІВЕТІНа, і зібрав професорський склад і лікарів з Дніпра і області. Загід Краснов досяг домовленості про приїзд в Дніпрі делегації ізраїльських фахівців, але в зв'язку з карантином її перенесли, і форум відбувся в режимі відеозв'язку.

Під час "Медичного моста" з боку ізраїльських професорів була дана інформація з питань від управління лікарнями в умовах пандемії COVID-19 і сучасним протоколам лікування, інтенсивної терапії та інфекційного контролю.

"Зусилля лікарів світу кинуті на те, щоб знайти нові методи діагностики коронавірусу, перспектив вакцинації і профілактики хвороби. Ми мали можливість поспілкуватися з представниками медичної спільноти найбільш розвиненою в галузі медицини країни - Ізраїлю. Ми обмінялися досвідом, отримали рекомендації. Ці методи реально впровадити і в умовах наших лікарень. Ми вдячні Загіду Краснову, що організував форум", - зазначила представник ДІВЕТІНа Наталя Савіна.

Загід Краснов підкреслив, що у українських лікарів достатньо знань і кваліфікації, щоб використовувати міжнародні розробки та протоколи в Дніпрі, але "кульгає" матеріально-технічна база.

"У нас прекрасні лікарі, хочу сказати їм спасибі. Вони мають прекрасну базу знань і досвід. Не випадково будь-яка країна світу з розпростертими обіймами запрошує українських лікарів до себе на роботу. Але їм потрібно створити європейські умови для роботи", - зазначив він.

Лідер "Громадської сили" підкреслив, що найближчим часом відбудеться "Медичний міст" з професорами однієї з клінік Гамбурга - одним з лідерів у медицині в Німеччині. Їх досвід і напрацювання теж будуть використані в рамках медреформи в Дніпрі.

"У нас спільна мета - щоб жителі Дніпра отримували якісну медичну допомогу і лікувалися за інноваційними методиками. Спільними зусиллями ми цього доб'ємося", - підкреслив Загід Краснов.