RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Розрізане горло і шрами: лікар з Дніпра розповів про лікування важкохворих на коронавірус

У Дніпрі 15 ліжок реанімації обласної лікарні імені Мечникова заповнені важкими хворими на коронавірусну інфекцію, за кілька днів лікарі зробили сім трахеостомій.

Про це написав у Facebook головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

"Розрізане горло в ім'я порятунку ... Реанімація сепсису в Мечникова. Одні важкі ковід-пневмонії. В реанімації 15 ліжок заповнені. 7 трахеостомій за кілька днів. Лор-лікарі вставляють в горло трубки для тривалої вентиляції легенів", - пише він.

Лікар додає, що пацієнти перебувають у вкрай важкому стані.

"Коли виживуть, шрами на горлі будуть нагадувати про важкі дні лікування в реанімації Мечникова", - написав доктор.

Риженко також повідомив, що в операційних старого хірургічного корпусу розгортають реанімаційні ліжка. А медики цілодобово не виходять з COVID-центру.

За інформацією Вікіпедії , трахеостомія, це операція, при якій в трахею вводять трубку (канюлю) або підшивають стінку трахеї до шкіри. Це дає можливість забезпечити пацієнтові надходження повітря в дихальні шляхи. Трахеостомія виконується найчастіше за життєвими показаннями, в плановому або терміновому порядку.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні за минулу добу, 23 вересня, коронавірус діагностували у 3 372 пацієнтів. Загальна кількість хворих з початку пандемії - 188 106. За добу від ускладнень вірусу в Україні померли 52 людини, всього Covid-19 вбив 3 757 українців.