RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

"Йшла підставним": в Росії прибиральниця випадково перемогла на виборах

У Росії на виборах глави сільського поселення з великим відривом перемогла прибиральниця.

Про це повідомляє видання "Аргументи і Факти".

Голосування проходило в Костромській області. Там вибирали главу Поваліхінського сільського поселення Чухломского району.

Прибиральниця Марина Удгодська отримала 62% голосів. А в той же час її головний конкурент - діючий глава Микола Локтєв - 34,04%.

Переможниця зазначила, що не сама йшла на вибори, її попросив Локтєв.

"Я якби йшла підставним. Допомогти хотіла. Удвох з ним і були. Я ж не думала, що за мене проголосують, не очікувала такого повороту. Я взагалі нічого не робила, а люди приходили і голосували. У мене було 84 голоси, а у Локтєва 46 десь", - розповіла Удгодська.

На території Поваліхінського сільського поселення проживає 562 людини, в тому числі: працездатного віку 333 людини, а також 67 дітей до 18 років.

Про Марину Удгодську відомо, що вона закінчила професійний ліцей. Працювала прибиральницею (і під час виборів) в адміністрації Поваліхінського сільського поселення. Але також жінка виконувала обов'язки депутата на непостійній основі в Раді депутатів села.

Переможниця вступить на посаду з 1 жовтня. Однак вона не має поняття, що їй робити. Раніше жінка не працювала на керівних посадах і з документами.

"Взагалі без поняття, що в обов'язки буде входити. А що далі, ніхто не знає. Не готова я внутрішньо. Треба вступити на посаду, а потім повноваження треба якось згорнути. Це ж важко: я з документами жодного разу діла-то не мала", - розповіла Удгодська.

Відзначають, що переможець виборів має ухвалити мандат. Є ймовірність, що за відмову до кандидата можуть застосувати фінансові санкції, щоб відшкодувати проведені вибори. Далі вибори потрібно провести знову.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні на виборчій дільниці жінка з'їла бюлетень.