RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

Народився в сорочці: інтерв'ю курсанта, який вижив під час катастрофи Ан-26 під Чугуєвом

20-річний курсант В'ячеслав Золочевський, який вцілів у катастрофі Ан-26-го під Чугуєвом, розповів про останній політ, в якому він втратив своїх друзів і наставників.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

У В'ячеслава - струс головного мозку, забої та опіки, але лікарі дозволили йому вийти з лікарняної палати на вулицю. Від нього не відходить його мама Ірина.

Слава навчається на третьому курсі університету Повітряних сил. Зараз у курсантів - найочікуваніший період у навчанні, практика. Це були його перші польоти - на борту літака Ан-26 вони опановували навігацію, запуск двигунів, радіопереговори.

У салоні Ан-26 було десять робочих місць із навчальними приладами для 20 курсантів та семи членів екіпажу. Під час польоту Слава сидів майже поруч із кабіною пілота.

Згадувати про падіння літака йому дуже важко, але хлопець каже, що спочатку політ тривав нормально, нічого незвичного. Аж раптом він отямився всередині палаючого літака і не міг зрозуміти, що відбувається. Хлопця привалило фюзеляжем, і це, можливо, вберегло його він сильних опіків.

Про те, що бачив і пережив у ту мить, не готовий говорити. Єдине згадує, коли вибрався, то намагався врятувати друга – Віталія Вільхового. Тіло курсанта охопило полум'я.

"Намагався гасити. Потім підбігли інші, його загасили — і все", — розповідає хлопець.

"Наступного дня Слава дізнався, що його друг помер. Це убило страшно. У нього знову все перед очима з'явилося", — згадує мати і додає, що тепер у Славка ще один день народження - 25 вересня.

Як повідомляв "Апостроф", при катастрофі літака з курсантами під Харковом вижила лише одна людина - 20-річний В'ячеслав Золочевський. Його батько розповів, що сам пережив три падіння літака.