RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

"Батьківщина" звинуватила владу в ігноруванні проблем ЖКГ

90% часу комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг приділяв увагу проблемам енергоринку, а не питанням ЖК послуг.

Про це заявив перший заступник голови комітету, кандидат на посаду мера Києва від “Батьківщини” Олексій Кучеренко. Політик незадоволений позицією уряду.

"Всі несуть відповідальність, але ми, як опозиція, на сьогодні в меншості. Уряд й Андрій Герус вимагають закласти в бюджет 10-ки мільярдів гривень на проблеми енергоринку і нуль на проблеми “комуналки”. В чергове не фінансується: програма “Питна вода”; облік, як по теплу, так і газу; програма капітальних ремонтів", - сказав він.

“Ми приділили багато часу на запит Міненергетики щодо передбачення в бюджеті коштів на компенсацію зелених тарифів. Це все добре, проте, наш комітет носить назву й “житлово-комунальних послуг”. І саме в цій сфері є нагальні проблеми: збитковість НАК “Нафтогаз”, ціна на газ, тарифи на тепло, гарячу воду і її відсутність, відсутність захисту споживача, відсутність обліку, низька якість послуг. Цей комплекс проблем не розглядається комітетом понад рік”, – сказав Кучеренко.

За його словами, уряд прийняв рішення не виділяти гроші на теплі кредити для ОСББ.

“Теплі кредити, до яких звикли всі, і ОСББ в першу чергу, які дійсно за рахунок цієї програми та за власні кошти могли модернізувати й утеплювати власні будинки, тепер не матимуть такої змоги. Я не розумію, як уряд далі буде витягувати з болота наше житло й комунальне господарство. При тому, що вся відповідальність покладається на органи місцевого самоврядування і на населення, на споживачів”, – пояснив він.