RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Куфтирьов з подільниками можуть спровокувати вибух на нафтобазі під Києвом - Олександр Мельничук

У Переяславському під Києвом представники громадської організації "Фонд ліквідації наслідків Васильківської трагедії" за сприяння поліції четвертий день рейдерять нафтобазу, яка належить "БРСМ-Нафта", в компанії попередили про загрозу вибуху: на території бази зберігається бензин, дизель і 8 млн літрів зрідженого газу.

Про це повідомляє "Гордон".

Директор департаменту з маркетингу "БРСМ-Нафта" Олександр Мельничук написав у facebook, що "рейдери можуть спровокувати техногенну катастрофу, в порівнянні з якою Васильківська трагедія "здасться дрібницею".

"Співробітників на територію не пускають - все майно в руках рейдерів, які не знайомі з технікою безпеки, палять фаєри, курять біля бензовозів. У разі пожежі вони перетворяться в ракети першинг, піврайону може злетіти в повітря... У Василькові був бензин і дизель, а тут ще і 8 млн літрів газу", - заявив Олександр Мельничук.

Він повідомив, що силову підтримку активістам Фонду надають "близько 100 озброєних тітушек з праворадикальної організації". Вони забарикадувалися на підприємстві і закидають співробітників нафтобази камінням і покришками, підпалюють димові шашки. Тітушки, за словами Мельничука, "діють під прикриттям і за сприяння поліції".

"Ми вимагаємо зупинити беззаконня, затримати рейдерів і допустити на нафтобазу співробітників для гарантування безпеки. В іншому випадку, хто буде нести відповідальність? Коли Володимир Зеленський обіцяв інвестнянь і нормальні умови для бізнесу, ми чекали чого завгодно, але не це", - написав Мельничук.

Нагадаємо, вранці 2 жовтня на територію нафтобази увірвалися близько 100 невідомих в балаклавах в супроводі співробітників поліції. Без рішення суду приватне майно було описано і передано на відповідальне зберігання директору фонду Олегу Вернику, який керував захопленням. За даними ЗМІ, за організацією стоїть "відомий екорейдер Павло Куфтирьов". Фонд кілька років судиться з "БРСМ-Нафта" і намагається стягнути 2,7 млрд грн компенсації за пожежу, що сталася на нафтобазі підприємства в червні 2015 року. У компанії заявили: сторона позивача програє процес і вирішила вимагати гроші - загрозою зупинки нафтобази і мережі автозаправних станцій.