RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

В Україні катастрофічно не вистачає поліцейських: скільки їм платять і де ситуація найгірша

В Україні не вистачає поліцейських - в патрульній поліції станом на сьогодні не заповнено 17,5% вакансій, а в деяких районах некомплект складає 40%.

Про це розповів в інтерв'ю "РБК-Україна" голова Національної поліції Ігор Клименко.

За словами Клименка, в Україні найбільше не вистачає працівників поліції в центральних, східних і південних областях.

"В деяких районах Черкаської області, приміром, некомплект - 40%. В патрульній поліції по всій Україні на сьогоднішній день некомплект 17,5%. Для патрульних, які заступають на роботу кожен день, це величезний дефіцит", - розповів Клименко.

Причиною того, що українці не хочуть йти на роботу в поліцію, глава Нацполіції назвав низький рівень зарплат.

"В Києві зарплата поліцейського нижче, ніж у охоронця в супермаркеті, тому ми шукаємо мотивацію для набору співробітників. Це і лізингова програма, яку ввів Кабмін. Міністр цю програму і в подальшому лобіює, тому що інакше утримати нам наших працівників буде дуже важко. Більшість наших співробітників в Києві та інших обласних центрах - це люди, які приїхали з інших регіонів або сільських районів, і їм треба десь жити", - зазначив Клименко.

Глава Нацполіції додав, що робота поліцейського є дуже важкою, люди не витримують морально.

"При зарплаті патрульного в 13 тисяч гривень він повинен віддати 4 тисячі як мінімум за оренду житла. Це за умови, що він з кимось спільно орендує житло. До того ж вони стикаються з постійною грубістю наших громадян. Плюс ризики для здоров'я, до яких далеко не всі готові", - пояснив Клименко.

Як повідомляв "Апостроф", глава МВС Арсен Аваков на початку вересня звернувся з офіційним листом до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням додатково надати 1,979 млрд гривень на доплати поліцейським з Фонду боротьби з COVID-19.