RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Будували плани на майбутнє: дівчина загиблого в катастрофі Ан-26 курсанта розповіла про трагедію

У вівторок, 6 жовтня, у Харкові попрощалися з загиблими в результаті авіакатастрофи Ан-26 під Чугуєвом курсантами та військовослужбовцями. Дмитра Студинського, який був одним з курсантів 153-ої групи льотного факультету ХНУВС і мріяв літати, поховають 7 жовтня в рідному селищі Озерне (Житомирська область).

Про це повідомляє Kharkiv Today.

Дмитрові у листопаді мало б виповнитися 22 роки. Він з дитинства мріяв про літаки - жив у військового гарнізоні. І хоча він не відразу вступив до Університету в Харкові, його брати називають його "найкрутішим" у своїй родині.

"Він жив у військовому гарнізоні, його батько там працював і він з дитинства бачив, як літаки літають, але, напевно, обрав професію не з самого дитинства. Довго вибирав собі навчальний заклад. За станом здоров'я спочатку не проходив, мав поганий зір. А потім пішов вчитися на штурмана. Ми ним пишаємося, його любимо, він залишиться в наших серцях таким", - розповіла його сестра Юлія.

До Харкова приїхала вся родина Діми - батьки, сестра, брати. Прийшла і дівчина зі своєю матір'ю. Влітку Олена з Дмитром встигли з'їздити на море, будували плани на майбутнє, говорили про щось серйозне.

"Ми планували, все планували. Чекав, коли трошки підросту, питав розмір пальця, кільця. Жартував все", - сказала Олена.

Брат Олександр розповів, що Діма був "найкрутіший брат взагалі".

"Його мрія збулася, він літав і буде літати. Він навчався дуже добре в школі, хороший друг, батьків поважав. Вічно тепер літатиме", - говорить брат.

Сьогодні сотні людей в Харкові прийшли попрощатися з 25 курсантами та льотчиками, загиблими в авіакатастрофі Ан-26.

Як повідомляв "Апостроф", 3 листопада під Чугуєвом в Харківській області відслужили панахиду за загиблими курсантам і членам екіпажу в катастрофі літака Ан-26.