RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Азербайджан і Вірменія обмінялися потужними ударами: свіжа карта і розповідь очевидців

У Нагірному Карабаху триває збройний конфлікт між Азербайджаном і Вірменією, які напередодні домовилися про режим припинення вогню.

Про це повідомляє BBC News.

Вірменія і Азербайджан продовжують бої за контроль над Гадрутом. На свіжій карті позначили ще кілька регіонів, де ведуться запеклі бої. Вона відображає зіткнення на декількох ділянках фронту, незважаючи на оголошене перемир'я.

Вірмени обстріляли крупне азербайджанський місто Гянджа, яке знаходиться в 60 км від лінії фронту, незважаючи на оголошене гуманітарне перемир'я. Загинули щонайменше дев'ять людей, більше 30 отримали поранення.

Вірменія, в свою чергу, відкидає звинувачення в тому, що обстріл був здійснений її збройними силами.

"Ми спали, о другій годині ночі я прокинулася від гуркоту і побачила як падає стеля. Потім повернулася і побачила, що дочки поруч немає, мами теж. Я нічого не бачила, стояла курява, я задихалася. Я намацала свій телефон і почала шукати дітей", - розповідає Айнура Алієва, одна з постраждалих.

Дочку вона знайшла під ліжком, а мати поранену відвезла в лікарню.


Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилися страшні кадри атаки на азербайджанське місто Гянджа, під час якої загинули 9 осіб, ще 30 людей отримали поранення.

Також стало відомо про загибель в Нагірному Карабасі відомого іспанського бізнесмена Армена Князяна. Про його смерть повідомив глава невизнаної республіки Нагірний Карабах Араік Арутюнян, Князян був його другом.