Археологи, які вивчили стоянку древніх людей в печері Кесем недалеко від Тель-Авіва, з'ясували, що наші далекі предки ще 300 тис. років тому винайшли спосіб "консервації" продуктів, який дозволяв їжі зберігати свої властивості довше.
Про це повідомляє Haaretz.
За словами італійського археолога Христини Леморіні, професора археології Університету Ла Сапієнца в Римі, первісні люди використовували золу для збереження різних продуктів харчування в умовах жаркого клімату.
Саме зола допомагала зберегти їм здобуте на полюванні м'ясо і зібрані рослини. Не оброблені шкури теж засипали золою. Відзначається, що така діяльність свідчить про високий рівень розвитку жителів печери.
Як повідомляв "Апостроф", російські археологи в Новосибірській області виявили в похованні часів бронзового століття унікальну глиняну скульптуру, яка була розташована на плечі жінки, похованої близько 5 000 років тому.