RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

В Україні влаштували бунт проти жорсткого карантину: люди вийшли на вулиці, фото

Близько сотні жителів міста Сміла (Черкаська область) зібралися біля міської ради на акію протесту проти введення карантинних обмежень, які передбачає "червона" зона.

Про це повідомляє "Суспільне", опублікувавши фото з місця події.

Серед вимог, з якими прийшли до місцевої влади жителі міста, - не закривати дитячі сади і дозволити приватним підприємцям продовжувати свою діяльність.

Рішення про те, які саме обмеження будуть діяти в Смілі, повинна прийняти на позачерговому засіданні в понеділок, 19 жовтня, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як повідомив заступник міського голови Сміли Павло Кондратенко, міська комісія зуміла переконати центральну владу не застосовувати в місті перший пункт карантинних заборон - регулярні і нерегулярні перевезення автобусним, залізничним транспортом. Всі інші обмеження будуть діяти.

Як свідчить статистика, з 16 по 18 жовтня на території Сміли зареєстровано 99 нових випадків захворювання на коронавірус, госпіталізовано четверо людей. Всього в місті 747 осіб хворіють на коронавірусну хворобу (з них 124 госпіталізовано, 623 - на самоізоляції).

З початку пандемії коронавірус було виявлено у 1256 жителів Сміли, з них 509 осіб одужали (негативні результати ПЛР).

Як повідомляв "Апостроф", з понеділка, 19 жовтня, в Україні діє новий епідемічне зонування - в переліку населених пунктів, які віднесені до "червоній" зоні карантину, Канів, Сміла та Смілянський район Черкаської області.