RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Суд прийняв рішення по 5 екс-беркутівцям, обвинуваченим у вбивствах на Майдані

У понеділок, 20 жовтня, Святошинський районний суд Києва відмовився помістити під домашній арешт колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут" Сергія Тамтуру і Олександра Маринченко, яких звинувачують в причетності до вбивства 48 активістів Євромайдану.

Про це повідомляє РБК-Україна.

У розстрілі звинувачуються 5 екс-бійців "Беркута": Сергія Тамтуру, Олександра Маринченко, Павла Аброськіна, Сергія Зінченко та Олега Янішевського.

Вони були звільнені в кінці грудня 2019 роки для участі в обміні полоненими в рамках домовленостей між президентами України і Росії. "Беркутівці" Тамтура і Маринченко 8 лютого 2020 року повернулися на підконтрольну територію України, а всі решта підсудних залишилися в окупованому Донецьку.

Прокуратура попросила суд помістити двох обвинувачених під домашній арешт, так як за даними правоохоронців, вони можуть перешкодити судовому процесу.

Однак суд присяжних у вівторок відмовив у цьому клопотанні, зазначивши, що Тамтура і Маринченко не ховаються від суду.

У той же час, суд Києва оголосив в міжнародний розшук Янишевського, Зінченко і Аброськіна, які швидше за все, вже знаходяться не на окупованих територіях Донбасу.

Судовий процес продовжиться 25 листопада.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що серед співробітників білоруського спецназу, задіяного в жорсткому затримання учасників акцій протесту в Мінську, був помічений колишній боєць українського "Беркута" Сергій Понасенко.