RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Учасник АТО розсекретив сепаратиста в рядах ЗСУ на передовій: фото

На Донбасі в 1-му батальйоні 2-ї роти 92-ї бригади служить уродженець окупованих територій Дмитро Айвенко, який є прихильником президента РФ Володимира Путіна і сепаратистських ідей.

Про це повідомив в Facebook учасник АТО Микола Ворошнов.

"Зрадники в 92й бригаді. Або, коли на шевронах жовто-блакитний прапор з тризубом, а під пикселем футболка з Путіним і двоголова курка на колорадській стрічці, у вигляді кулона на шию. Не просто зрадники штабісти, а на самому передку, зі зброєю в руках", - пише воїн.

Автор публікації доклав до неї список особистого складу батальйону і скріншоти з соціальних мереж Айвенко. Він є активним користувачем забороненої в Україні соціальної мережі "Вконтакте".

На думку Ворошнова, такі люди можуть бути причетні до організації "несподіваних підривів" машин українських бійців, які повертаються після виконання завдань на передовій.

"Звідки з'являються ці "закладки"? Пропустили, пропустили тисячі разів? Можливо. Але малоймовірно. А можливо, ці міни закладають такі, як Діма? Підспівуючи тихесенько "... слався, Отечество ..."? По-тихому знищуючи наших хлопців, а ми чуємо "небойові" втрати? Висмикують кільце і засовують гранату за бронік сплячому бійцю, а ми чуємо "необережне поводження зі зброєю", - пише він.

Учасник АТО додає, що за його інформацією, в 92-й бригаді повно "випускників" з дипломами з окупованих територій. У деяких навіть батьки перебувають в рядах бойовиків.

Як повідомляв "Апостроф", раніше дружина бійця ЗСУ Сергія Карнаухова, який воював на Донбасі з 2014 року і не став більше продовжувати контракт, розповіла про те, що з ЗСУ видавлюють незручних бійців.