RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Офіс Президента не зараховує голоси під петицією за відставку Ситника - ЗМІ

Офіс президента не зараховує половину голосів під петицією за відставку директора НАБУ Артема Ситника, хоча з іншими петиціями на сайті президента таких проблем не виникає.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Так, петиція на сайті президента №22 / 103760-еп "Звільнити Ситника Артема Сергійовича, директора Національного антикорупційного бюро України з займаної посади" не отримує всі голоси тих, хто проголосував на сайті.. На це ЗМІ звернули увагу в серпні, а Офіс президента пояснював це "необхідністю додаткової перевірки голосів". Однак ситуація не змінилася - голоси половини осіб з тих, хто проголосував за відставку Ситника, не зараховуються. На сьогодні зареєстровано 21 624 підписали петицію. Однак зараховано лише 12 013 голосів, тобто близько половини.

Як зазначає видання, керівником Департаменту з питань звернень громадян, який є відповідальним за сайт петицій, є Анна Кільова, яка в 2010-2014 працювала в.о. керівника Управління з питань звернень громадян Адміністрації президента при Януковичі і керівником приймальні президента при Порошенко.

Відповідно до порядку розгляду звернень, проголосувати за петицію може тільки особа, яка пройде процедуру реєстрації та авторизації. Це дає можливість проголосувати реальній людини. Електронна петиція, адресована президенту, розглядається за умови збору не менше 25 000 підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня опублікування петиції. Відповідно до статті 24 Закону "Про звернення громадян", посадові особи, винні в порушенні законодавства про звернення громадян, несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність, передбачену законодавством України.