RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В Україні можуть злетіти ціни на б/у автомобілі: невтішний прогноз експертів

В Україні старі автомобілі як і раніше користуються високим попитом, але в даний момент попит на такі авто помітно зріс, що вплине на цінову політику.

Як повідомляє "АвтоЦентр", в Німеччині різко збільшилася кількість договорів купівлі-продажу старих автомобілів віком від 1 до 6 років. На тлі 25-процентного падіння ринку нових машин зростання склало цілих 5 відсотків.

Найбільше покупця тут цікавлять автомобілі віком від 1 до 6 років. Експерти це пов'язують з уповільненням укладення угод, обмеженим часом роботи дилерських майданчиків і закриттям деяких точок продажу.

Незважаючи на це, місцеве населення останнім часом намагається витрачати менше грошей на придбання автомобіля і з цієї причини німці частіше звертають увагу на вторинний ринок. Таким чином, сектор машин віком до 6 років став найбільш популярний.

Така тенденція може викликати зростання цін на б/у авто в Україні, які приганяють з ЄС. В першу чергу, ціни злетять не на найдоступніші пропозиції, адже українців найчастіше цікавлять екземпляри постарше і подешевше. Експерти прогнозують стабілізацію німецького ринку ближче до кінця року.

Раніше "Апостроф" писав, про 8 найпопулярніших в Україні моделях б/у авто. На першому місці - чеська Skoda Octavia A5 - її найчастіше купують в 6 областях нашої країни.