RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Уже два судді КС виступили проти скандального рішення: що вони заявили

Заступник голови Конституційного суду Сергій Головатий і суддя КС Василь Лемак не підтримали рішення про скасування кримінальної відповідальності за недостовірне декларування.

Як заявив Головатий, стаття 366 КК встановлює кримінальну відповідальність за надання суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей або умисне неподання ним декларації. Суб'єкт декларування повинен нести відповідальність виключно за умови, якщо на момент подачі декларування він знав про недостовірний характер внесених до неї відомостей. Його заяву опубліковано на сайті КС.

"Висновок суду про неконституційність кримінальної відповідальності за декларування завідомо недостовірних відомостей вважаю юридично необґрунтованим", - сказав він.

Його колега Віктор Лемак такої ж думки. Він підкреслив, що рішення не є належно обґрунтованим і суд повинен був відмовитися від розгляду.

У його заяві на сайті КС говориться, що суд, визнавши ряд законів неконституційними, не надав парламенту часу для врегулювання цього питання з метою недопущення законодавчої паузи.

Детальніше про ситуацію читайте в матеріалі "Апострофа": Якщо Зеленський не стукне кулаком по столу, Україну чекатимуть важкі часи - дипломат