RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Вперше в історії в парламент США проходить українка: її біографія і фото

Вперше в історії в Палату представників Конгресу США була обрана українка за походженням. Уродженка села Носівка Чернігівської області Вікторія Спартц перемогла на виборах від 5 округу в штаті Індіана.

БАЙДЕН АБО ТРАМП: ХТО СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТОМ США - ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ

Як пише The New York Times, Спартц народилася в Україні за часів радянщини і використовувала свою історію, щоб потрапити в палату Конгресу.

Спартц балотувалася від Республіканської партії і перемогла свою найближчу суперницю демократку Христину Хейл на 6 відсотків. За неї голоси віддали 187 000 виборців, але цифра буде змінюватися, так як підраховано 89% протоколів.

Українка займе в Конгресі місце республіканки Сьюзен В. Брукс, яка вийшла на пенсію.

Спартц відкрито зверталася до виборців і попереджала їх про небезпеку соціалізму.

Спартц переїхала в США 21 рік тому. В Україні вона закінчила Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана. У 2000-му році вона отримала американське громадянство.

Після приїзду в Штати вона викладала в бізнес-школі Келлі Індіанського університету. Також вона обіймала посаду заступника голови Республіканської партії округу Гамільтон.

Читайте також матеріал "Апострофа": Трамп постарається оголосити сьогодні про свою перемогу, демократи готують удар - Ілля Пономарьов.