RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Петиція за відставку Ситника набрала більше 25 тисяч підписів, але голоси "зрізають" в ОПУ - ЗМІ

Петиція за відставку директора НАБУ Артема Ситника набрала необхідну кількість голосів - понад 25 000. Однак Офіс президента з невідомих причин не зараховує майже половину підписів.

Про це повідомляють "Подробности".

У виданні уточнюють, що з іншими петиціями на сайті президента такого не відбувається.

Йдеться про петиції на сайті Президента №22 / 103760-еп "Звільнити Ситника Артема Сергійовича, директора Національного антикорупційного бюро України з займаної посади". На сьогодні зареєстровано 25 748 підписали петицію. Цього достатньо для розгляду петиції президентом України відповідно до норм чинного законодавства (петиція розглядається президентом, якщо вона набрала 25 000 підписів). Однак зараховані лише 14 171 голосів, тобто лише близько половини.

Як повідомляє ЗМІ, відповідальним за роботу з петиціями в Офісі президента є керівник Департаменту з питань звернень громадян Анна Кільова. Кільова протягом 2010-2014 працювала в.о. керівника Управління з питань звернень громадян Адміністрації президента при Януковичі і керівником приймальні президента при Порошенко і продовжує працювати в Офісі президента Зеленського. Відповідно до статті 24 Закону України "Про звернення громадян", посадові особи, винні в порушенні законодавства про звернення громадян, несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність, передбачену законодавством України, зазначають журналісти.