RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

Всі новини

Намагається уникнути відповідальності: спливли скандальні дані про винуватця страшної ДТП на Майдані

Винуватець резонансної ДТП на Майдані Незалежності в Києві Юрій Назаренко намагається уникнути відповідальності, він для цього задіяв давні зв'язки і хоче "відкупитися" від родичів загиблих.

Про це повідомляє "Обозреватель".

"Є встановлена процедура огляду учасників ДТП із загиблими. Але підозрюваного не повезли на Петра Запорожця, 20 - як годиться, а доставили в ту клініку, де він раніше лікувався. Хто дав на це згоду? Хто підписував протокол забору крові і сечі? Якщо водій був би в лежачому стані, то забір крові могли робити в будь-якій клініці, куди б його доставили, наприклад, на "швидкій". Але Назаренко вийшов з машини на своїх ногах", - стверджує джерело видання.

Правоохоронці неофіційно повідомили журналістам, що токсикологію нібито зробили, а тест на наркотики можна робити навіть через тиждень, що звучить досить дивно, адже речовини можуть вивести з організму.

Один зі слідчих, який не має відношення до смертельного ДТП, повідомив, що забір крові для експертизи завжди намагаються зробити якомога швидше, адже для точного результату важлива кожна хвилина.

"Окремо буде вивчатися меддокументація. У тому числі будуть дивитися, які ліки призначалися Назаренко, і чи могли вони вплинути на його стан", - додало джерело.

Наступного дня, на судове засідання, де обирали запобіжний захід, Назаренко доставили вже на швидкій і на ношах, в залі суду той пообіцяв надати матеріальну допомогу всім постраждалим і сім'ям загиблих.

Джерело видання стверджує, що мова йде практично про підкуп, "щоб з боку родичів загиблих не було претензій". Нібито такі спроби вже робляться.

Відзначимо, що Юрій Назаренко довгий час знаходився на держслужбі. Був начальником Управління стратегії реформування економіки та стратегічного планування Департаменту економічної політики Секретаріату Кабінету міністрів України. До 2014 року працював на держпосадах, поки його не люструвати. Він у 2018 році став співвласником ТОВ "НОКС ТРЕВЕЛ", у нього 25% - це майже три мільйони гривень. Також Юрій Назаренко є власником трьох квартир в Києві, місця в паркінгу, двох будинків в Київській та Чернігівській областях та декількох земельних ділянок.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в п'ятницю, 30 жовтня, відбулася страшна ДТП на Майдані Незалежності, де загинули двоє людей, стало відомо, хто постраждав під колесами автомобіля. В результаті аварії було розбито п'ять автомобілів, поранено чотири людини, серед них 5-місячна дитина.