RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

17 травня

Всі новини

Чий Крим? Як світові автогіганти викручуються з картою захопленого півострова

Громадяни Росії, які купують автомобілі іноземного виробництва, мають можливість в навігаційних комплексах своїх авто встановити карту, на якій анексований в 2014 році півострів Крим показаний частиною Російської Федерації.

Як світові автовиробники коментують ці факти, повідомляє ВВС.

BMW

При оновленні карти на сайті BMW ConnectedDrive російські водії мають можливість вибирати файл для завантаження - Road Map Europe EVO 2020-3 або Road Map Russia EVO 2020-3. Автовласники повідомляють, що на картах Russia 2020-3 Крим вказаний як частина Росії.

У BMW Group на запит ВВС відповіли, що компанія веде постійну роботу по оновленню картографічних даних навігаційних систем, в тому числі з урахуванням законодавства країни / регіону, де автомобіль купується або експлуатується.

"Однак є можливість змінити настройки, задані за замовчуванням, якщо клієнт забажає експлуатувати автомобіль в іншій юрисдикції", - відповіли в прес-службі російського відділення групи BMW

Nissan

На навігаційному порталі Nissan Крим показаний як частина Росії, якщо заходити на сайт з російського IP-адреси. При цьому межа між Кримом і Україною показана такою ж пунктирною лінією, якою позначаються міждержавні кордони.

Відповідь на запит у прес-службу Nissan в Росії в ВBС ще не отримали.

Volkswagen

У прес-службі автовиробника повідомили, що в навігаційних системах Volkswagen карти також можуть відрізнятися в залежності від країни автовласника.

"Однак це не дозволяє робити будь-які висновки про позиції Volkswagen по відношенню до міжнародних та територіальним кордонів", - переконують в компанії, відповідаючи на запит ВВС.

Mitsubishi

Mitsubishi в Росії встановлює карти тільки на автомобілях з бортовим комп'ютером "Яндекс.Авто", де передбачено "Яндекс.Навігатор".

"Питання по територіальну приналежність окремих регіонів / її зміни, як і будь-які інші специфічні питання, коректно адресувати компанії, яка розробила, підтримує і оновлює даний продукт, тобто компанії" Яндекс ", - відзначили в прес-службі Mitsubishi.

Audi

Audi використовує єдину карту в навігаційних системах своїх автомобілів, що продаються в європейському регіоні.

"Ця карта не може бути використана для розуміння позиції Audi щодо розвитку міжнародних і територіальних кордонів", - повідомили в прес-службі виробника у відповідь на запит ВВС.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в гіпермаркеті однієї з найбільших торгових мереж в Російській Федерації з продажу спортивних товарів "Спортмастер" в місті Калузі виставили карту, по якій неможливо визначити територіальну приналежність анексованого Росією Криму.