RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Як повеселитися в п'ятницю 13-го: яскраві ідеї для "кривавої" вечірки

П'ятниця 13-е, яка за традицією вважається одним з найневдаліших днів в році, може стати приводом для яскравої вечірки.

"Апостроф" зібрав рекомендації з приводу того, як весело провести цей похмурий день, забувши про прикмети і забобони.

Оформлення вечірки

Для антуражу знадобляться вирізані з картону силуети чорних кішок, перекинуті сільнички з розсипаною сіллю, розкриті чорні парасольки, бутафорська кров, пофарбовані червоною гуашшю ганчірки, "криваві" відбитки долонь на дверях і меблів.

Відповідну атмосферу створять іграшкові черепа, карти Таро, оплавлені чорні свічки, атрибути Вуду. Не зайвими будуть постери з фільмів жахів.

В розсіяному приглушеному світлі декорації здадуться ще більш страшними. Якщо освітлення на мінімумі, можна використовувати в оформленні моторошні малюнки люмінесцентними фарбами.

Костюми

Для наряду на вечірку підійдуть костюми вампірів, відьом, зомбі, скелетів або привидів. Можна вбратися клоуном-вбивцею, Фредді Крюгером, Примарним особою (Крик), Джеком Різником. Не завадять гості в костюмах з "скривавлену ганчір'я". В крайньому випадку можна скористатися футболками з тематичними написами і малюнками, надіти майку або плаття навиворіт, задом наперед, прийти в одному шкарпетці або в різних черевиках.

Меню, сервіровка

Щоб святковий стіл вписався в антураж, можна постелити скатертину з моторошним малюнком або просто чорну. Бажано подати на нього 13 страв із закусками. Деякі можна оформити, як на Хеллоуїн. У мережі багато страшно-забавних рецептів для частувань: морквина для привороту, огірочки від пристріту, молочний коктейль "Пташиний привіт" або алкогольний "Тяпница".

Розваги

Для музичного супроводу підійде музика в стилі метал, важкий рок, містичні мелодії, завивання монстрів і жертв.

У сценарій вечірки впишеться конкурс на кращий костюм в стилі п'ятниця 13-е або тематичний тост (бажаю, щоб голуби завжди промахувалися, а чорні кішки давали дорогу), алкогольні ігри, лотерея: призи двом щасливчикам, що витягнуть картки з 13 і 666. Як призи, крім страшних штучок і іграшок з магазину приколів, чудово підійдуть брелоки з конюшиною або підковою на щастя.

Як повідомляв "Апостроф", п'ятницю 13-е в багатьох культурах по всьому світу вважають одним з найневдаліших днів в році, з яким пов'язано багато забобонів і пересторог. Деякі з них досить комічні.