RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

"Перше справедливе рішення": Нацкорпус прокоментував звільнення з СІЗО "харківських робінгудів"

Київський районний суд Харкова 20 листопада відпустив із СІЗО під цілодобовий домашній арешт трьох "харківських робінгудів" Олександра Савотіна, Антона Мокренка і Євгена Шкіркова, задовольнивши клопотання прокуратури.

У Нацкорпусі, що виступив на їх підтримку, назвали такий крок "першим справедливим рішенням по справі", ухваленим попри тиск "ватників з ОПЗЖ". У партії висловили сподівання, що аналогічне рішення суд прийме і стосовно інших 12 підозрюваних, які ще перебувають у СІЗО.

"Це перше справедливе рішення суддів та прокурорів у справі. На них намагаються тиснути ватники з ОПЗЖ. Але ми впевнені, що всі хлопці мають вийти на свободу", - написав у Telegram-каналі лідер Нацкорпусу Андрій Білецький.

Також після проведення експертиз та вивчення відеоматеріалів прокуратура області змінила для обвинувачених кваліфікацію підозри, знявши з них обвинувачення у замаху на вбивство. Тепер їм інкримінують хуліганство (ч. 4 ст. 296).

Керівник Центрального штабу Нацкорпусу висловив думку, що це "максимум, який можна "приписати" хлопцям".

"Правоохоронні органи нарешті почали рухатись у правильному напрямку. Все-таки сили реваншу не мають в країні того впливу, на який вони, мабуть, розраховували. У нас є можливість боротись за правду і за своїх!", - сказав він.

Так званих "харківських робінгудів" звинувачують у нападі на автобус із представниками силового крила "ОПЗЖ". Судові засідання по справі продовжаться 27 листопада.