RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

День пам'яті жертв голодоморів 2020: які акції пройдуть в Україні 28 листопада

Щорічно в четверту суботу листопада в Україні вшановують пам'ять загиблих від штучного голоду. Цього року жалобні меропріятіяпройдут 28 листопада.

"Апостроф" нагадує про те, як в цьому році будуть вшановувати пам'ять загиблих від голодоморів в Україні.

Приєднатися до загальнонаціональної скорботної акції "Запали свічку пам'яті" в цей день може кожен громадянин України. Для цього достатньо в 16.00 після традиційної хвилини мовчання поставити біля вікна запалені свічку.

Київ

У столиці пройдуть скорботні богослужіння в храмах і церемонії покладання квітів та встановлення свічок, зокрема, на території Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" (вул. Лаврська, 3), біля Пам'ятного знака жертвам Голодомору 1932-1933 років на Михайлівській площі.

Просвітницькі та інші тематичні заходи під загальним гаслом "Збережи пам'ять. Збережи правду" пройдуть в онлайн-форматі в соціальних мережах. Також на веб-сайті Державного архіву міста Києва можна буде ознайомитися з архівними документами "До річниці пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. В Україні".

У столичному Музеї Голодомору в цей деньбудет відкрита експозиція з унікальними речами, які розповідають про сімейні історії під час геноциду. У Публічній бібліотеці ім. Лесі Українки організована книжкова виставка "Трагедія незнищенний волі".

Харків

У цей день о 13.00 заплановано панахиду біля Хреста пам'яті жертв Голодомору 1932 - 1933 рр в Молодіжному парку (станція метро Пушкінська).

О 14.00 в Першому націоналістичної хабі відбудеться демонстрація документального фільму про події Голодомору, після чого буде організовано виїзд до меморіалу для покладання квітів.

О 16:00 на площі Свободи біля намету "Все для перемоги" буде викладено хрест пам'яті зі свічок в лампадках.

Львів

У Львові в знак вшанування пам'яті загиблих від голодоморів пройде загальноміська акція "Принеси мені яблуко". Напередодні до її проведення приєдналися львівські школярі, для яких також провели тематичні уроки.

Зібрані в п'ятницю яблука передадуть на благодійність (геріатричні центри, волонтерські ГО, притулки для тварин, натуралістичні центри тощо).

Як повідомляв "Апостроф", 19 листопада силовики провели обшуки в приміщеннях національного музею Революції Гідності і вилучили документацію. Обшуки почалися о сьомій ранку.