RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Як поліція влаштовує в київському метро облави на людей без масок: фото і статистика

З початку дії карантину в Україні, правоохоронці влаштовують облави на порушників, лише у Київському метрополітені задокументували 148 порушень.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

"Відповідно до нових санкцій за порушення карантину громадянами, які перебувають у підземці без вдягнутих засобів індивідуального захисту, передбачено покарання у вигляді штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а це 170-255 гривень. Поліцейські у першу чергу націлені на проведення профілактичної роботи серед громадян та наголошують на необхідності не лише носіння засобів індивідуального захисту, але й правильного їх використання", - сказав начальник превентивної діяльності управління поліції в метрополітені Олександр Киричук

За його словами, 63 порушення правоохоронці направили на розгляд до суду, трьох осіб притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу у розмірі 17 000 гривень.

Також, 85 осіб оштрафували за неправильне носіння маски. Цікаво, що правоохоронці видають громадянам, які без маски, захисні засоби.

Детальніше про порушення карантинних обмежень читайте в матеріалі "Апострофа" - Штрафи нові, проблеми старі: чому українці краще поб'ються, ніж вдягнуть маску.