RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Українських ветеранів нагородили медалями від Путіна: подробиці скандалу і фото

У Дніпропетровській області 95-річний ветеран Василь Волошко отримав ювілейну медаль до 75-річчя Перемоги у Другій світовій війні від президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомляє "11 канал".

Старша донька ветерана Любов розповіла, що декілька тижнів телефонували з міської ради ветеранів Новомосковська і попросили забрати відзнаку. Оскільки батько важко хворіє, та до нього допускають обмежене коло осіб - пішла сама та забрала не читаючи.

"Я там не дивилась, прийшла додому, одягла окуляри, і прочитала все. – Скажу, що спочатку обуренню моєму не було меж", - розповіла вона.

Каже, що одразу ж хотіла жбурнути це посвідчення туди, де його забрала, але вирішила залишити як речовий доказ. Вона вважає, що ці нагороди - злочин проти України, адже на Донбасі триває війна та Росія анексувала Крим.

Любов не розповіла про нагороди батькові, для нього це буде болюче. Ветеран завзятий патріот, з початку війни на Сході України та завжди підтримував українську армію.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що голова "Харківської міської організації ветеранів" Микола Ляшенко пояснив, чому ветерани Другої світової війни погодилися отримати медалі до 75-річчя перемоги від імені російського президента Володимира Путіна.