RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Лікарів немає: під Черніговом справжній колапс з лікуванням хворих, відео

У розпал пандемії коронавірусу кілька великих сіл в Чернігівській області залишилися без сімейного лікаря, його функції виконують медсестри.

Про це повідомляється в сюжеті, опублікованому на Facebook-сторінці "Вікна-новини".

Медик сільської амбулаторії, який протягом 40 років обслуговував ці села, помер від коронавірусу. Після цього люди залишилися без кваліфікованої медичної допомоги.

За словами місцевих жителів, в селах багато хворих на підозрілу пневмонію, а тестів немає і швидка не приїжджає. Медсестрам доводиться приймати рішення, які мають приймати лікарі і брати на себе відповідальність за життя людей.

Жителі села Нехаївка розповідають, що вже два місяці вони важко хворіють цілими сім'ями - пневмонії, бронхіти, висока температура. При цьому тестів на коронавірус їм ніхто не робить. Зараз спалах захворюваності стался в школі.

Люди звертаються до районної лікарні, але, за їхніми словами, їм не надають належної уваги через відсутність декларації з лікарем. Укласти її вони не можуть - у жодного сімейного лікаря в районній лікарні немає місць. Найближча лікарня, де можна підписати декларацію знаходиться за 70 кілометрів.

Як повідомляв "Апостроф", в одеській 5-й лікарні, де лікують людей з коронавірусом, пацієнти вмирають через брак кисню, а їх тіла довгий час залишаються лежати в палаті з живими.