RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

ЗМІ розповіли про цькування блогерки, яка викриває корупцію в "Укрзалізниці"

Скандал вибухнув навколо блогера Олени Прагіної, яка відома своїми статтями, що викривають корупцію заступник міністра інфраструктури України Дмитра Абрамовича і деяких членів наглядової ради "Укрзалізниці".

Про це повідомляє "Дело".

У мережі з'явився скріншот, де Прагіна нібито використовує в якості свого аватара фотографію британки Кетрін Майер.

"Скріншот насправді або є "фотошопом" або зроблений зі спеціально створеної копії сайту, але суть в тому, що власниця фотографії, яка, явно, не випадково виявилася відомою британською активісткою і політичним діячем, його побачила і написала гнівний пост про неправомірне використання її фотографії", - пише видання.

Олена Прагіна пише матеріали про формальні тендери на закупівлю палива і електроенергії "Укрзалізницею" і корупційні схеми, які "прокручують люди Дмитра Абрамовича в УЗ". Також вона висвітлює діяльність нового керівника УЗ Володимира Жмака, який на її думку позитивно впливає на розвиток компанії.

"Невідомо, хто на рівні міністерства інфраструктури використовував інформацію Кетрін Майер, а також продемонстрував їй фейковий скріншот. Можливо, у когось з членів наглядової ради УЗ є зв'язки в Великобританії, а може у самого Абрамовича. Схема створення скандалу опинилася елементарна, але якщо подумати, навіть якщо блогер захоче поставити на аватар не своє фото, хіба йому прийде в голову використовувати для цього фотографії відомих письменників, політиків або активістів?", - йдеться в матеріалі.

Як пише "Дело", якщо порівняти фейковий скріншот і те, як профіль блогеркі виглядає в оригіналі, "різниця буде колосальна".

Новину відразу підхопили деякі сайти. На думку самого блогера, до поширення цієї інформації можуть бути причетні ті ж люди, які порадили міністрові інфраструктури використовувати фальшиву довідку про Covid в його нещодавній поїздці в Казахстан.

"Зовсім недавно в Казахстані зганьбився міністр інфраструктури Криклій, з подібною фейковою довідкою. А в цьому випадку я думаю, що зганьбився вже його заступник міністра інфраструктури, Дмитро Абрамович, якому по всій видимості не сподобалися мої публікації про спроби його людей залізти в тендерні закупівлі УЗ зі своїми схемами і відкатами", - пише блогер.

"І вражає" якість і пунктуальність наших видань в таких новинах, які з 1 ретвіту і 18 відміток "подобається" побачили "сенсацію" і відразу підхопили цей скандал. Ну смішно ж, накрутили б уже ретвітів і лайків, коментарів..."- додала вона.