RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

​У МЗС зробили важливу заяву щодо роботи аеропортів під час локдауну в Україні

В Україні під час локдауну, який хочуть ввести в січні 2021 року, недоцільно вводити заборону на в'їзд іноземців в Україну і закривати аеропорти.

Про це "РБК-Україна" розповів глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба.

Багатьох українців хвилює питання з приводу виїзду за кордон на новорічні свята. Адже деякі вже запланували поїздку, купивши квитки або туристичну путівку.

Нагадаємо, навесні 2020 року під час жорсткого карантину не літали літаки. Тоді був заборонений в'їзд іноземців на територію країни. Також не можна було українцям виїжджати за межі України.

Дмитро Кулеба розповів про заборони, які будуть введені під час дії другого локдауна.

"Поясню логіку. Навесні вірусу в країні ще не було, і завдання було в тому, щоб перекрити канали його можливого потрапляння на територію України. Тоді мало сенс закриття аеропортів і заборона на в'їзд іноземців", - розповів міністр.

Він зазначив, що зараз ситуація змінилася. Тому немає сенсу закривати країну повністю.

"Вірус вже всередині країни, як і у всіх інших країнах. Встановлювати заборону на в'їзд вважаю недоречною, і під час дискусій про локдаун буду відстоювати цю позицію", - підкреслив Кулеба.

За його словами, зараз локдаун закордонному відпочинку не загрожує. Він пообіцяв, що уряд шукатиме максимально збалансоване рішення під час локдауна.

Як повідомляв "Апостроф", на початку січня на три тижні можуть ввести локдаун. 9 грудня на засіданні Кабміну буде озвучено конкретні пропозиції щодо жорсткого карантину.