RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

2 червня

Всі новини

Без одягу вивели на мороз: українців шокував вчинок медиків під Дніпром, відео

У місті Нікополь Дніпропетровської області стався дивний інцидент в лікарні, де лікують хворих на коронавірусну інфекцію. Волонтер став свідком того, як літнього чоловіка в мороз вивезли на вулицю на каталці практично без одягу і посадили в автомобіль "швидкої".

Відповідне відео в YouTube опублікував волонтер Ігор Радченко.

"На ньому була тільки одна тоненька майка з рукавами, памперс і домашні тапочки. На вулиці вітер і мінусова температура (- 2 або -5 градусів). Він був блідий і тремтів від холоду, повністю в шоковому стані і не розумів що відбувається", - описує ситуацію автор відео, додавши, що у пацієнта на руці був катетер.

Його вивозили з приймального покою ковідної лікарні №1 без маски. Волонтер запитав медсестер, де речі чоловіка і чому його перевозять по морозу практично роздягненим. Одна з медсестер порадила йому звернутися на гарячу лінію.

"Медсестра із швидкої, яка приймала хворого, сама була в шоці, сказала медсестрам які його завантажували - "та він околіє в авто". Знайшла і закутала його в тоненьке одноразове простирадло для операцій", - розповів Радченко.

Він додав, що чоловік повідомив, що його звуть Микола Дозорець, він житель Марганця і не розуміє, куди і навіщо його везуть.

Як повідомляв "Апостроф", в одеській 5-й лікарні, де лікують людей з коронавірусом, пацієнти вмирають через брак кисню, а їх тіла довгий час залишаються лежати в палаті з живими.