RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

У Чехії створили папір, що "вбиває" коронавірус - його властивості вражають: фото

Чеські вчені створили спеціальний папір, який має унікальні властивості - він ефективно знищує бактерії та віруси, включаючи коронавірус, за 30 хвилин.

Про це повідомили на сторінці Чеської академії наук у Facebook.

Папір, насичений сумішшю цинку та срібла, потенційно може використовуватися у закладах охорони здоров'я або при виробництві банкнот та інших паперових виробів багаторазового використання, щоб мінімізувати ризик впливу вірусів.

"Наноструктуровані комплекси цинку та срібла входять до складу листів паперу, - пояснив Іржі Собек з Інституту основ хімічних процесів Академії наук. - Вони нейтралізують віруси, бактерії та дріжджі протягом усього життя паперу. У той же час віруси та бактерії не переносяться папером і він є абсолютно безпечним при контакті зі шкірою людини".

Папір протестували на різноманітних бактеріях та вірусах, включаючи COVID-19. За успіх по нейтралізації коронавірусу його назвали "антиковідним" папером.

"Ми підтвердили під час тестування, що через 30 хвилин вірус на 100% знищується, - заявив Майкл Брода, що займається виробництвом паперу. - Також папір захищає від широкого кола інших бактерій, таких як MRSA або золотистий стафілокок".

Як повідомляв "Апостроф", китайські медики склали перелік симптомів COVID-19, проте коронавірусна інфекція може також мати настільки легкий перебіг, що людина може навіть не помітити хвороби.