RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

ЗМІ розповіли, як одеська компанія Alpha Crew підробляє документи і руйнує життя моряків

Одеська компанія Alpha Crew, що надає послуги крюїнгу, яка допомагає українським морякам працевлаштуватися на офшорні суду, що обслуговують нафтові вишки саудівського гіганта saudi ARAMCO, зацікавила правоохоронні органи декількох держав.

Про це йдеться в матеріалі Михайла Кузнєцова для "Вести".

"Alpha Crew - посередник між моряком і потенційним роботодавцем. Однак методи, які одесити використовують для збільшення привабливості працівників не підпадають під жодні закони, не кажучи вже про моральний бік питання. Вартість послуг пошуку робочого місця для капітана судна коливається в районі 20 000 доларів, рядовий член екіпажу повинен заплатити більше 5 000 у.о., Проте на сайті немає згадки про ціну послуг, оплата проходить тільки готівкою", - наголошується в матеріалі.

Як зазначає автор, для працевлаштування "в паспорт моряка б'ються печатки країн, у водах яких майбутній працівник Перської затоки нібито працював: Танзанія, Нігерія, Мексика", і таким чином люди без досвіду і навичок, проходячи відбір.

"Про нечесність Alpha Crew в світі мореплавців говорили ще з часів скандалу в сінгапурській компанії Smit Lamnalco. У головному офісі знайшли корупціонера, який брав гроші у власників Альфи і закривав очі на їхні махінації. В Сінгапур менеджмент Alpha Crew, так само, як і в Саудівську Аравію, відправляв підроблені сертифікати та морської стаж моряків. Smit Lamnalco відразу ж звільнили недобросовісного співробітника, але для Alpha Crew ніяких юридичних наслідків на батьківщині не настало. Десятки моряків, які скористалися послугами одеської контори, вже поплатилися майбутньою кар'єрою, навіть не встигнувши відпрацювати на заповітному місці круглу суму, сплачену Альфі за шанс. Їх внесли в блек-листи компанії рівня Smit Lamnalco, що не дає моряку можливості розвиватися і змушує погоджуватися на гірші умови праці", - пише автор.

Як говориться в матеріалі, діяльністю українських крюїнгу "зацікавилася прокуратура одної з європейських держав", де планували працювати Alpha Crew. Зараз йдуть судові розгляди, очікуються відповіді від правоохоронців з української сторони.

"Якщо інформація моряків знайде своє документальне підтвердження - скандал буде гучним, а покарання для творців ідеї підроблених документів багаторічним", - йдеться в матеріалі.