RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

На сайті президента зареєстровано нову петицію за відставку Артема Ситника

Президента Володимира Зеленського закликають ініціювати звільнення директора НАБУ Ситника з займаної ним посади.

Відповідна петиція на сайті президента була зареєстрована увечері 10 грудня, повідомляє Обозреватель.

У ній вказується, що "суспільство втомилося від того, що НАБУ займається власним піаром, а не реальною боротьбою з корупцією, загрузло в скандалах та обвинуваченнях в низькій ефективності та політичної заангажованості, а проти директора НАБУ Артема Ситника висунуті ряд серйозних звинувачень у скоєнні кримінальних правопорушень".

Артема Ситника звинувачують у продажу земельної ділянки в окупованому Севастополі за російськими законами за 40 тис дол, що відбито в декларації директора НАБУ (за цими фактами ДБР відкрило кримінальне провадження). Ситник визнаний рішенням суду корупціонером і внесений до офіційного реєстру корупціонерів НАЗК. За повідомленнями ЗМІ, слідством доведені факти впливу Артема Ситника на прийняття рішень госпсудами в інтересах своїх близьких і друзів. Слідчі також прийшли до висновку, що будучи адвокатом, він готував проекти рішень судів, які потім оголошувалися "слово в слово в судових засіданнях". Також він готував і направляв по електронній пошті проекти процесуальних документів слідчих і прокурорів, які потім ними підписувалися.

У петиції йдеться, що Артемом Ситником "був знівельований величезний кредит довіри, який суспільство давало антикорупційним органам України, а в самому НАБУ процвітає кумівство і кругова порука". У петиції просять президента відповідно до діючих норм українського законодавства ініціювати звільнення директора НАБУ Ситника з займаної ним посади.

У листопаді ще одна петиція про відставку Артема Ситника з посади директора НАБУ набрала 27 тис голосів при необхідних 25 тис. Однак з невідомих причин була зарахована тільки половина голосів, і петиція була відхилена без пояснень з боку Офісу президента. Крім того, ЗМІ з'ясували, що вже зараховані за петицію голосу на наступний день просто "зрізали".