RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Британець з 2016 року намагається повернути квартиру, яку привласнили "чорні ріелтори" - ЗМІ

16 грудня відбудеться засідання Верховного Суду, на якому раніше судима і позбавлена ліцензії нотаріус буде намагатися оскаржити права британського інвестора на 5-ти кімнатну квартиру в Києві площею 254,2 м.кв. Нерухомість намагаються повернути Оксані Чендей, яка "вийшла" з Лук'янівського СІЗО.

Про це пишуть "Українські новини".

У 2006 АКБ "Форум" і британський бізнесмен Саркіс Рамез Кхаліл уклали кредитний договір на придбання нерухомості. Скориставшись тим, що власник перебував за кордоном, учасники угруповання підробили підпис британця і за допомогою приватного нотаріуса Марини Апатенко, переоформили квартиру. 21.11.2019 Київський апеляційний суд визнав неправомірними дії нотаріуса про держреєстрацію і скасував рішення, яке було видано ріелтору Оксані Чендей (індексний номер 28066845 від 03.02.2016). Суд визнав Саркіса Рамеза Кхаліла єдиним законним власником квартири за адресою: Київ, вул. Шумського, д. 1б. Нотаріус Марина Апатенко (Разумовська) "була засуджена у справі про підробку документів для колишнього прокурора Сергія Нечипоренко (зятя екс-регіонала Сергія Ківалова). А 7.08.20 через порушення вона була позбавлена ліцензії. Вища кваліфікаційна комісія нотаріату анулювала її свідоцтво нотаріуса. Зареєстровано понад 200 позовів проти Апатенко (Розумовської), але екс-нотаріус намагається судитися за квартиру, при цьому вона лише виступала в ролі держреєстратора".

Квартира через схему в 2016 була оформлена у власність "чорному ріелтору" Оксані Чендей, яка "кілька років провела в Лук'янівському СІЗО за звинуваченням у злочинах, серед яких вбивство та шахрайське заволодіння майном". Справа №755 / 4718/17 перебувала у провадженні Дніпровського райсуду Києва. Чендей з Лук'янівського СІЗО вигравала одну справу за іншою в судах. Процес у справі над Чендей її співучасниками розтягнувся на роки. 14 травня 2020 суд випустив Чендей з СІЗО.

На думку Апатенко (Разумовської), з її боку не було порушень при реєстрації квартири на Чендей. При розгляді справи в Київському апеляційному суді зазначалося, що підпис британця на документах був підроблений, оскільки Саркіс Рамез Кхаліл перебував за межами України (про що є штамп в паспорті). Апатенко (Разумовська) стверджує, що їй не було відомо про апеляційний процес, про який їй було повідомлено.

На думку юристів Адвокатського об'єднання "Вишневий і Партнери" активність екс-нотаріуса ймовірно пов'язана зі звільненням з Лук'янівського СІЗО "чорного ріелтора" Оксани Чендей.

У минулому році Саркіс Рамез Кхаліл звертався з відкритим листом до Володимира Зеленського та міністру юстиції з проханням захистити інвесторів від шахрайства. Іноземець радів перемозі в Київському апеляційному суді.

Однак 16 грудня в приміщенні Верховного Суду відбудеться останнє засідання у справі, яке може поставити крапку в історії. Судді, які будуть вести засідання - Шипович Владислав, Синельников Євген, Осіян Олексій, Сакара Наталія і Хопта Сергій.