RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Зимові канікули в Україні: як працюватимуть школи в регіонах

Жорсткий карантин, який буде введено в Україні з 8 по 24 січня, вплине на час проведення зимових канікул у школах.

"Апостроф" зібрав інформацію про те, коли буде оголошено перерву в заняттях для школярів в різних регіонах країни.

Вінниця

На нараді директорів шкіл міста Вінниці було прийнято рішення продовжити навчальний процес до 30 грудня включно, повідомляє сайт myvin. Таким чином у вінницьких школярів канікули почнуться 31 грудня і триватимуть до 10 січня 2021 року.

Подальший графік навчання буде залежати від рішення уряду з цього приводу.

Житомир

Питання початку зимових канікул обговорювалося на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради, повідомляє місцевий сайт "20 хвилин", цитуючи заступника міського голови Марію Місюрову. За її словами, канікули можуть початися в січні наступного року.

"Ми отримали рекомендації Міністерства освіти, які пропонують змінити календарний план і врахувати канікули. Ми це ще відпрацюємо з освітою. Тому, швидше за все, в період з 28 по 31 грудня ми будемо вчитися, а потім, коли буде локдаун, перейдемо на дистанційну форму навчання з урахуванням канікул", - зазначила вона.

Львів

Департамент освіти і науки Львівської ОДА розіслав рекомендації, в яких в загальноосвітніх школах пропонують оголосити канікули не раніше 4 січня.

У цьому документі нагадують, що під час зимового локдауну відвідування навчальних закладів буде заборонено, тому рекомендують на цей час запланувати дистанційне навчання з урахуванням канікул.

"З метою скорочення тривалості дистанційного навчання пропонуємо відкоригувати терміни проведення зимових канікул. Вважаємо, що доцільно оголосити канікули не раніше 4 янавря 2021 року", - сказано в тексті листа.

Запоріжжя

За інформацією видання "Голос Запорожья", в Департаменті освіти і науки Запорізької ОДА ранішерекомендували провести зимові канікули в школах з 28 грудня по 11 січня. Однак, графік канікул керівництво кожного навчального закладу обирає індивідуально.

З урахуванням введення в Україні жорсткого карантину з 8 по 24 січня 2021 року, коли учням буде заборонено відвідувати школи, установи загальної середньої освіти можуть оголосити на цей період канікули.

Як повідомляв "Апостроф", під час жорсткого карантину, який буде введений в Україні з 8 по 24 січня, всі навчальні заклади столиці поміняють режим роботи, в звичайному режимі працюватимуть тільки дитячі садки.