RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Кожен може пропонувати кандидатів: Фокус запустив онлайн-голосування за впливових українців

Сайт журналу Фокус запустив інтерактивний рейтинг "Найвпливовіші українці за версією читачів сайту Фокус", в складанні якого можуть взяти участь всі бажаючі. За його основу був узятий рейтинг, складений редакцією, яка оцінювала виключно вплив номінантів, а не їх популярність. Далі рейтинг буде поповнюватися раз на добу кандидатами, яких запропонують читачі.

"Це наш другий інтерактивний рейтинг. Ми експериментуємо і шукаємо оптимальний спосіб взаємодії з читачами. Зараз це масова аудиторія, в планах - розвиток продуманої екосистеми, що залучає передплатників в редакційне планування. До рейтингу варто поставитися з усією серйозністю, не забуваючи про його обмеження: на перші місця потраплять публічні люди з великою кількістю активних прихильників. Тим цікавіше зіставити інтернет-рейтинг з його редакційної версією ", - коментує шеф-редактор сайту Focus.ua Михайло Багінський.

Кожен користувач може підтримати обраних редакцією учасників рейтингу (одного або декількох) або запропонувати свого. Щоб запропонувати кандидата для включення в рейтинг, потрібно заповнити форму. При розгляді кандидатів, запропонованих читачами, редакція Фокуса буде віддавати перевагу публічним людям часто згадуваних в ЗМІ і великою кількістю передплатників в соцмережах і учасникам торішніх рейтингів журналу. Список буде оновлюватись раз на добу в залежності від кількості голосів раз в кілька хвилин. Голосування за посиланням. За добу голосування, топ-5 "найвпливовіших українців за версією читачів сайту Фокус" виглядає так:

Петро Порошенко (народний депутат, лідер партії "Європейська солідарність");

Галина Герега (співвласниця компанії "Епіцентр К", політик);

Юлія Тимошенко (народний депутат, лідер партії "Батьківщина");

Людмила Денисова (Уповноважений ВР з прав людини);

Володимир Зеленський (шостий президент України).

За підсумками першого дня, з ранку 17 грудня в голосування були включені наступні кандидатури:

Володимир Гройсман (колишній прем'єр-міністр України, лідер партії "Українська стратегія"); Ліна Костенко (письменниця); Ольга Шарій (блогер, політик); Ігор Смешко (політик, лідер партії "Сила і Честь"); Руслан Марцінків (мер Івано-Франківська); Євген Мураєв (народний депутат VII і VIII скликань ВР, лідер партії "Наші").

Голосування триватиме до 29 грудня. Переможцю рейтингу, а також переможцям в окремо взятих категоріях рейтингу Фокус запропонує записати інтерв'ю.

Ознайомитися з актуальним переліком учасників голосування, одержаних ними кількістю голосів і їх короткими біографіями можна за посиланням.